FESTIVOS Y JORNADAS DE ACTIVIDADES

Festes de Moros y Cristians en honor a la Verge dels Desamparats

Data de l'any 1822. Aquestes festes patronals es celebren cada any, el segon cap de setmana de Maig. En elles les comparses desfilen sumptuoses i alegres al ritme de pasdobles i marxes mores. La festa està composta per dos bàndols, el bàndol moro i el bàndol cristià. El primer d'ells està compost per sis comparses: Fila Llana, Fila Moros del Rif, Fila Tariks, Fila Realistes, Fila Verds i Fila Marroks. I respectivament componen el bàndol cristià 6 comparses: Fila Mare de Déu, Fila Maseros, Fila Contrabandistes, Fila Pirates, Fila Arquers i Fila Templaris. El tercer cap de setmana de maig la festa es fa una altra vegada present a la localitat, per acompanyar de forma massiva a la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats al seu estatge habital: l'Ermita..


Fireta de Sant Antoni

Al voltant del dia 17 de gener, es celebra a Muro la Fireta de Sant Antoni, on es dóna cita una espectacular fira artesanal i comercial, acompanyada d'un ampli ventall d'actes culturals, com ara: exposicions de tota mena, conferències, recitals, concerts, cercaviles, la típica dansa de Palau, la posada en marxa del Museu Viu de l'Oli i tot això amb l'exclusiva finalitat de transmetre les arrels, els costums i les tradicions d'un poble.Carnestoltes

Es celebra la setmana anterior a l'inici de la Quaresma. El carnaval de Muro es viu de manera intensa ja que és sinònim de gresca i diversió. Aquesta festa ha adquirit una gran popularitat en el municipi i en els seus voltants, sent ja un dels més importants de la província d'Alacant. El poble de Muro es transforma amb el carnaval que envolta de màgia tant a participants com al nombrós públic que acudeix des de diferents punts de la Comunitat fent que la desfilada sigui una explosió de festa, alegria i color.


Fireta Gastronómica

Es celebra a mitjans d'octubre. Els assistents tenen l'oportunitat de conèixer el paisatge minifundista mediterrani i vitivinícola de la mà dels cellers de la zona, en el que s'anomena la ruta de les microvinyes. Una altra proposta és la ruta gastronòmica, en què participen les carnisseries més destacades de la ciutat. Els participants poden comprovar com feien les generacions anteriors els embotits, les conserves i els dolços típics de la zona. La ruta es completa amb un sopar opcional en els restaurants més populars de la localitat. La tercera ruta és la de l'oli, només l'últim dia, i consisteix en una visita guiada pel Museu Viu de l'Oli i una almàssera per comprovar les diferents formes de produir oli. Durant els tres dies, els restaurants participants ofereixen menús a preus especials, així com els hostals i hotels.