SENDERO PR-V 184 (SERRA DEL BENICADELL)

El recorregut es realitza pel sud i l'oest del Benicadell pujant a la mateixa, dit recorregut és un anell que comença a la Piscina Municipal al costat de la Escola Bracal de Muro i acaba al mateix lloc. Es poden realitzar en les dues direccions o sigui, pujar per Gaianes i baixar pel port d'Albaida o viceversa.

Es recomana pujar per Gaianes. Per escurçar el recorregut es pot emprar dos vehicles, un es deixa en port d'Albaida i un altre a la Creu de Gaianes, on en tots dos llocs hi ha un panell-caseta d'informació, i la marxa s'escurça i pot ser feta en un matí perfectament.

El recorregut passa per: el camí del Almoroig, explanació del ferrocarril de Gandia, Turballos, camí de Gaianes, la Creu de Gaianes, es puja pel calvari de Gaianes, Ermita de Gaianes, es continua per pista fins a la cruilla del camí on hi ha cartell indicador, es pren un camí direcció a la Coveta Llarga, punt de referència per on ha de passar molt a prop, per l'esquerra de la mateixa, anar pujant a sortir a la part alta on s'albira la província de València, punt de trobada amb el PR-V 213.3 i PR-V 222 que puja de Adzeneta, buscar el camí a la dreta de pujada al Benicadell. Passarem per la Cava del Benicadell, després farem una petita baixada a buscar el camí de pujada al Benicadell. Abans de pujar al Cim anar amb compte per hi ha un pou sense protecció d'uns 4 metres de profunditat al de les ruines. Passarem per la cresta, tram amb una mica de dificultat. Vistes panoràmiques. Arribant al cim del Benicadell.

En baixar prendrem el mateix camí de pujada però ja no passem per la cava, prendrem direcció oest a buscar la casa (ruines) de D. Miguel. Caves de Carcaixent. Passarem pel mateix costat, per la senda a cercar els Fontanars d'Albaida, d'allí a la N-340, i després per la cuneta a cercar l'antiga N-340 i per la mateixa a cercar la Caseta Senabre on hi ha una font, població de Muro, escola el Bracal.